Duurzaam bouwen

Duurzaam bouwen

We hebben maar één natuur. Dat zijn we ons bij Bouwbedrijf Hijnekamp terdege bewust. In ons eigen pand dat in 1999 gebouwd is, hebben wij bijvoorbeeld al isolatie toegepast met een Rc=5.0 en ook een regenwater hergebruikinstallatie. Met deze maatregelen waren wij onze tijd dus ver vooruit! Wij adviseren u graag op het gebied van milieuvriendelijke materialen en tevens in het energiezuinig bouwen of verbouwen van uw woning. Onze adviseurs hebben een cursus Meer Met Minder gevolgd.

Meer Met Minder is een nationaal programma voor energiebesparing in de bestaande voorraad woningen en andere gebouwen. Het programma heeft tot doel om in de periode 2008-2020 het energieverbruik in minimaal 2,4 miljoen bestaande woningen en andere gebouwen met 30% te reduceren. Voor een nieuwbouw woning dient bij de aanvraag van de bouwvergunning een EPC-berekening ingediend te worden. Bij deze berekening wordt een aantal maatregelen gewogen, zoals isolatiewaarde gevels, vloeren en dak, ventilatiesysteem en verwarmingssysteem. De woning voldoet indien een EPC van 0,4 of minder gehaald wordt. Aangezien wij zelf ook de EPC-berekening maken, nemen wij graag op dat moment ook de wensen van de klant mee waarbij comfort voor de klant voorop staat. Als u toch overweegt om bijvoorbeeld een airco aan te schaffen, zullen wij zeker een warmtepomp adviseren waarbij u de mogelijkheid hebt om met hetzelfde systeem naast verwarmen in de winter ook kunt koelen in de zomer. Daarbij zullen wij er rekening mee houden dat de cementdekvloer dik genoeg uitgevoerd gaat worden zodat daarin de vloerslangen gelegd kunnen worden en dus niet achteraf aanpassingen gedaan hoeven te worden; dat zou namelijk weer energieverspilling zijn!

Bij een verbouw of aanbouw bij een bestaande woning nemen wij altijd mee of er wensen zijn om de woning energiezuiniger te maken. Indien die wens er is, schakelen wij een gecertificeerde EPA-adviseur in die met u een rapport zal opstellen. Vervolgens zullen wij die maatregelen meenemen in onze offerte. De EPA-adviseur geeft tevens aan op welke maatregelen subsidies verleend kunnen worden waarna wij u vervolgens gratis helpen bij het aanvragen van de subsidies. Daarnaast zal een energiezuinige woning bij verkoop structureel meer opleveren dan een slecht geïsoleerde woning. Mensen zoeken een woning met acceptabele totale woonlasten per maand en oplopende energiekosten hebben hierop een steeds grotere invloed.

Informatie aanvragen